Szydłowieckie Pasjonatki dziergają ośmiorniczki

"Szydłowieckie Pasjonatki" mają na swoim koncie ponad 130 ośmiorniczek, które trafiają do szpitali w Łodzi i Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego na radomskim Józefowie. - Wzór jest zastrzeżony. Nie sprzedaje się tych ośmiorniczek. Dostaje je mama za darmo w szpitalu.
Warto przyłączyć się do akcji, bo potrzeby są duże. W samym Radomskim Szpitalu Specjalistycznym 6 - 8 % porodów to wcześniaki, a rocznie rodzi się tu około 1700 dzieci. - Utrzymywane są bardzo niedojrzałe ciąże, czyli w granicach 27 - 28 tygodni. Rodzą się te dzieci bardzo bardzo niedojrzałe. Niektóre nie osiągają nawet kilograma. Przyczyny są różnorakie, począwszy od naszego środowiska, w którym żyjemy. Poza tym to pokolenie młodszych matek to pokolenie słabsze, które często jest leczone antybiotykami - mówi lek. Bogusława Wojakowska. Zapewnia jednocześnie, że wcześniaki w Radomskim Szpitalu Specjalistycznym są w pełni bezpieczne. Szpital wykorzystuje światowej klasy sprzęt, w tym nowoczesne odkryte inkubatory.

Jeśli macie ochotę posłuchać wypowiedzi koordynatorki i lekarza zapraszamy na stronę
Dodano dnia: 17.01.2017